Ghidul Serviciilor
Delta Clinic Dent - Clinica Stomatologica, Bucuresti
inapoi la firma 525 vizite
Poza Implant dentar
Foto
Foto
Foto

Implanturile dentare sunt una dintre cele mai eficiente metode pentru a înlocui dintii lipsa sau a îmbunatati stabilitatea protezelor dentare. Un implant dentar este o piesa chirurgicala realizata din titan, care este inserata în osul maxilar sau mandibular, pentru a crea astfel o baza solida pentru dintii artificiali.

În urma procedurii de plasare a unui implant dentar, pacientii pot sa manânce, sa vorbeasca si sa zâmbeasca fara sa îsi faca griji ca vor pierde dintii sau ca proteza lor va aluneca. Implanturile dentare sunt o optiune mai durabila si mai convenabila pe termen lung, în comparatie cu alte tratamente dentare, cum ar fi puntile sau protezele dentare clasice.

Ce este este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv artificial conceput pentru a înlocui o radacina dentara, plasat în alveola dupa pierderea unui dinte. Dupa extractia unui dinte, atunci când osul alveolar ramâne gol, metoda standard pentru a restaura functia si structura dintelui pierdut este inserarea unui implant dentar. În general, implanturile dentare sunt realizate din titan, însa exista si variante din ceramica, precum cele de la Straumann Pure Ceramic.

Componente ale unui implant dentar

Componentele unui implant dentar includ implantul propriu-zis, bontul protetic (componenta de legatura) si coroana protetica, partea care înlocuieste dintele natural.

Implantul propriu-zis este un surub din titan sau zirconiu, care se insereaza chirurgical în osul maxilar sau mandibular. Implantul serveste ca o radacina artificiala pentru viitorul dinte protetic. Titanul este preferat datorita biocompatibilitatii sale ridicate si capacitatii de a se osteointegra (fuziona) cu osul.

Componenta de legatura sau bontul protetic este un conector care se fixeaza pe implantul propriu-zis, iesind deasupra gingiei si servind ca suport pentru coroana dentara. Bontul poate fi fabricat din titan, zirconiu sau materiale ceramice si poate fi personalizat pentru a se potrivi perfect cu implantul si coroana.

Coroana protetica este partea vizibila a implantului, care înlocuieste dintele natural. Coroana poate fi fabricata din diverse materiale, inclusiv portelan, ceramica sau o combinatie de metal si portelan, pentru a asigura o durabilitate superioara, fara a afecta însa partea estetica.

Cine este candidatul ideal pentru un tratament cu implant dentar?

Candidatul ideal pentru un tratament cu implant dentar este orice pacient care cauta o solutie pe termen lung pentru înlocuirea dintilor lipsa. Pentru a putea beneficia de un tratament cu implant dentar, pacientul în cauza trebuie sa aiba o stare de sanatate bucala si generala buna.

O sanatate bucala buna înseamna:

Pe de alta parte, o stare de sanatate generala buna înseamna:

Când este recomandat tratamentul cu implant dentar?

În general, implanturile dentare sunt indicate atunci când pacientul întâmpina probleme cu dintii naturali, precum lipsa unui dinte, mobilitatea dentara sau pierderea suportului osos. Situatii în care se recomanda un implant dentar:

 Cât costa implantul dentar?

Costul unui implant dentar variaza foarte mult în functie de diversi factori. Pretul unui implant dentar se refera la pretul pe care un pacient este nevoit sa îl plateasca atunci când se realizeaza operatia de inserare a implantului. Acel cost trebuie sa acopere toate componentele implantului dentar propriu-zis:

Pe lânga cele mentionate anterior, în etapa protetica vor trebui achitate, de asemenea, bontul protetic si coroana dentara. Motivul pentru care costurile asociate cu coroana dentara si bontul protetic nu intra în costurile totale este reprezentat de faptul ca ambele componente au costuri variabile, în functie de materialele folosite si de numarul implanturilor dentare. 

Manopera

PretImplant dentar AlphaBio 3150 lei

Implant dentar JD EVOLUTION2 450 lei

Implant dentar ARDS 2700 lei

Implant dentar Megagen AO 2900 leiI

mplant dentar Megagen AR 3200 lei

Implant dentar Paltop 3200 lei

Implant dentar Paltop DIVA 4600 lei

Implant dentar Biotec 2200 lei

Implant dentar Surcam 2250 lei

Implant dentar Bicon 3100 lei

Implant dentar Straumann Pro 4500 lei

Implant dentar Straumann Pure Ceramic 5500 lei

Implant dentar Straumann BLX Roxolid 4800 lei

Implant dentar Zimmer Biomet 4600 lei

Factori care influenteaza pretul unui implant dentar

În ordinea importantei sunt:

Despre implantul dentar ieftin

De cele mai multe ori, implantul dentar are un pret scazut doar atunci când:

Delta Clinic Dent face trimestrial achizitii de implanturi dentare provenind de la producatori recunoscuti la nivel global, iar întreaga reducere obtinuta în urma achizitiei este directionata catre pacient. De retinut este ca putem suporta costurile scazute doar în limita numarului de implanturi achizitionate în acel pachet. În general, acest numar se ridica la 120 implanturi, ce pot fi folosite pentru tratamentul a aproximativ 45 pacienti.

 Tipuri de  implanturi dentare

Pe piata stomatologica exista o varietate mare de branduri de implanturi dentare, fiecare cu propriile sale tehnologii si caracteristici. În general, brandurile pot fi clasificate în functie de calitate si pret. Printre cele mai cunoscute si apreciate branduri de implanturi dentare moderne se numara: Nobel Biocare, Straumann, Alpha-Bio, Zimmer Dental, Dentsply Sirona, BioHorizons, Implant Direct, Bredent, Megagen, Paltop, si CAMLOG.

Daca ar trebui sa facem o catalogare bazata pe pret, am avea 3 clase:

Tip ImplantPret aproximativDenumire ImplantStandardaprox. 500 EuroINNO, JD EvolutionMediuaprox. 700 EuroMegagen, NeoDent, Paltop, BredentPremiumaprox. 900 EuroStraumann, Zimmer, Nobel Biocare

Implanturile dentare pot fi catalogate în functie de forma lor, materialele utilizate, designul suprafetei si tipurile de conexiuni. Exista implanturi de tip endoosoase, subperiostale si transostoale.

Majoritatea implanturilor dentare sunt realizate din titan, datorita biocompatibilitatii materialului.

În ceea ce priveste designul suprafetei implantului, acesta poate fi neted sau rugoasa, iar conexiunile pot fi externe sau interne.

Alegerea tipului de implant dentar depinde în mare

 

 

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.