Formarea dintilor.
Drumul este lung, cu limita de viteza mica în formare si viteza ametitoare în distrugere. Încearca sa nu distrugi ce-ti da natura în “Contractul vietii”, deoarece “Garantia” este data de modul tau de viata si de prima lectie de PREVENTIE data GRATUIT de ai tai parinti: “periajul buco-dentar”.
Când vii la cabinet NU UITA sa ma întrebi “De ce buco-dentar?”
Sigilarea dintilor temporari/de lapte si a dintilor permanenti tineri
Morfologia/”Geografia” fetei ocluzale a molarilor temporari:
Ca sa intelegem mai bine importanta sigilarii, azi plecam in vacanta si, nu asa oriunde – mergem sa vizitam Muntii Dobrogei. Sunt cei mai vechi munti din Romania. Se impart in Podisul Dobrogei de Nord si Podisul Dobrogei de Sud. Altitudinea variaza intre 7 si 467 metri. Clima se manifesta printr-un regim temperat, cu veri secetoase si ierni friguroase si lipsite de umiditate.
Podisul Dobrogei de Sud, in medicina dentara este dat de Arcada Mandibulara, formata din “lantul dentar – 2molari-1canin-1incisiv lateral-2 incisivi centrali-1 incisiv lateral, 1 canin-2 molari”, iar Podisul Dobrogei de Nord este dat de Arcada Maxilara, formata din acelasi “lant dentar”.
Formarea dintilor au loc in perioada 7-10 saptamani intrauterine, debutul mineralizarii coroanelor 3,5-6 luni intrauterine, terminarea mineralizarii coroanelor 5,5-12 luni post natal, iar exfolierea la 10-12 ani.