Oferim consultanta pe toata perioada de derulare a procedurii de evaluare adecvata, conform H.G. 445/2009 si a Ord. 19/2010. Aceasta presupune, printre altele:
Evaluare preliminara de mediu are scopul de a identifica cu suficienta acuratete necesitatea aplicarii masurilor alternative sau compensatorii, inca din primele faze. Aceste masuri influenteaza semnificativ bugetul sau chiar eligibilitatea proiectului / planului. Astfel, clientul este pe deplin constinet de investitiile pe care trebuie sa le faca si poate decide daca continua sau nu cu proiectul / planul respectiv.
Cerere (dosar cu toate documentele solicitate de agentia de mediu pentru ca proiectul / planul sa poata intra in etapa de încadrare)
Participare activa in sedintele de analiza tehnica, vizitele pe amplasamet si sedintele de dezbatere publica;
Intocmire Raport la studiul de evaluare adecvata (suntem atestati). Acest studiu presupune investigatii amanuntite pe teren care pot sa se desfasoare pe durata unui an calendaristic sau chiar mai mult, in functie de complexitatea proiectului si de caracteristicile sitului protejat.
Implicare în procesele decizionale la nivel de titular, proiectant, autoritati; de exemplu in propunerea masurilor alternative sau compensatorii;
Reprezentarea clientului in relatia cu autoritatile nationale de mediu, inclusiv cu Uniunea Europeana, in cazul masurilor compensatorii
La cerere putem reprezenta integral titularul in relatia cu autoritatile (anunturi publice, organizare sedinte, depunere, preluare acte etc.)
Proceudra de evaluare adecvata se aplica pentru planurile sau proiectele susceptibile de a afecta semnificativ ariile naturale protejate de interes comunitar (reteaua de situri Natura 2000). Mai multe detalii despre tipurile de servicii incluse in evaluarea adecvata, gasiti la sectiunea Biodiversitate.