Ghidul Serviciilor
Dekoflex Glass Design - Vitralii, Geam Sablat Decorativ, Sticla Pictata, Ploiesti
inapoi la firma 2692 vizite
Poza Despre noi
Foto
Foto
Foto

Echipa noastra se ocupa de tot ceea ce presupune viitorul vitraliu, de la idee si proiectare pana la executie si montare, astfel ca la final vitraliul sa para ca a luat nastere odata cu ansamblul in care si-a gasit locul. In Galerie veti putea gasi cateva dintre lucrarile noastre, dar tehnicile folosite de noi ne permit sa executam de la modele extrem de simple si pana la altele de o diversitate extrema. De aceea doar imaginatia fiecaruia poate fi un obstacol in alegerea vitraliului dorit. Va dorim vizionare placuta…

Incepand din Antichitate si pana in Evul mediu s-au folosit diverse tehnici pentru inchiderea ferestrelor, precum ar fi panouri de alabastru taiat fin si incrustat cu sticla colorata sau felii aplatizate ale unor mari sfere de sticla suflata, fixate in rame metalice. Treptat s-au pus bazele acestei arte pe care acum o cunoastem sub numele de vitraliu.

 

Denumirea de vitraliu apare mai tarziu, odata cu constructia primului monument gotic – Manastirea Saint Denis. Prin intermediul vitraliilor, maestrii vremii au ilustrat povestiri biblice, imbinand mesajul profound religios cu fascinatia luminii filtrate prin sticla colorata.

 

Odata insa cu laicizarea societatii, vitraliul si-a pierdut statutul sau preponderent religios si a patruns si in alte sfere ale activitatii umane. In prezent exista mai multe tehnici de obtinere ale aceluiasi rezultat, sticla colorata prinsa intr-o retea de fire de plumb ingemanate armonios intr-un rezultat mereu surprinzator.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.