Estimarile arata ca 1 din 2 oameni va avea hemoroizi, candva, in timpul vietii. In general, hemoroizii sunt asociati cu sedentarismul.
Ce sunt hemoroizii?
Excrescente varicoase formate prin dilatarea venelor din zona sfincterului, care provoaca dureri si sangerari.
Cum apar hemoroizii?
In mod natural, toti oamenii au „hemoroizi”. Adica vase sanguine care captusesc canalul anal si asigura inchiderea etansa a anusului. Cand activitatea hemoroizilor e deranjata, in cazul constipatiei cronice de exemplu, venele se umfla si se transforma in pernite de tesut. Hemoroizii se maresc si sunt impinsi treptat in afara anusului.
De ce apar?
Hemoroizii apar in situatii de presiune. Cand presiunea asupra vaselor de sange din anus e prea mare. De exemplu, in cazul constipatiei sau diareei cronice. Cine mai pune presiune?
Stresul Obezitatea Hipertensiunea
Sedentarismul favorizeaza hemoroizii printr-un tonus muscular scazut sau o postura gresita. 90 % din femei pot dezvolta afectiunea dupa sarcina Exista si predispozitii genetice.
Cum ii recunoastem? Simptomele cele mai frecvente care anunta boala hemoroidala:-intepaturi in jurul canalului anal -secretii care pateaza lenjeria sangerari: de la urme usoare pana la hemoragii profunde -senzatie permanenta de presiune
Vestea bună: la Tami Clinic, tratam hemoroizii prin metode moderne: neoperatorii si nedureroase. Ultrarapid: o sedinta dureaza cateva minute. In fond, in fund de ce sa te doara?