Ghidul Serviciilor
Dr. Tarek Nazer
inapoi la firma 300 vizite
Poza Sindron de tunel carpian
Foto

Medic specialist in chirurgia maini , dr Alin Pandea

Sindromul de tunel carpian este o afectiune ce se manifesta prin durere la nivelul pumnului si mainii in special noaptea, dar si amorteala, furnicaturi si scaderea fortei musculare . Se datoreaza compresiei nervului median la nivelul articulatiei pumnului . Tunelul carpian este delimitat  de cele 8 oase carpiene unite de un ligament .Printre aceste structuri trece nervul median si cele 9 tendoane flexoare ale degetelor.

Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt in general necunoscute, dar printre factorii de risc frecvent intlalniti sunt : sexul feminin, natura profesiei , obezitatea, sarcina , diabetul zaharat, hipotiroidismul, fumatul, consumul de alcool, artrita reumatoida, etc.

Simptome :

Amorteala si senzatie de furnicatura la nivelul degetului mare , aratator, mijociu si jumatate din degetului inelar. Durerea  trezeste pacientul in timpul noptii. Atrofia musculaturii mainii.

Cum se diagnosticheaza :

In majoritatea cazurilor examinarea clinica si testele de provocare a simptomelor sunt utile pentru stabilirea diagnosticului ( testul Durkan, testul Phalen, testul Tinnel), iar studiile de conducere nervoase sunt folosite pentru confirmarea acestuia.

Echipa www.consultatieortopedie.ro este singura care foloseste un algoritm de diagnosticare folosit in Marea Britanie astfel incat pentru stabilirea diagnosticului  nu sunt necesare  investigatii paraclinice costisitoare ( studii de conducere nervoasa).

Tratament :

Conservator : – medicatie antiinflamatorie , orteza de pumn pe timpul noptii . Acesta e tratamentul recomandat initial  tuturor   pacientilor. Daca aceste metode nu ajuta se pot folosi infiltratii locale . Chirurgical : – in cazul in care masurile ortopedice nu au dat rezultate se recomanda interventia chirurgicala pentru elibererarea nervului median. Acest lucru se realizeaza folosind o tehnica unica in Romania , cu anestezie locala, nedureroasa , ce dureaza aproximativ 7-10 minute .Deorece se foloseste o metoda mini invaziva recuperarea este mai rapida.

Informatii despre interventia chirurgicala de decompresie a nevului median :

 

In ziua operatiei e bine sa eviati consumul de cafea, dar puteti manca si bea fara restrictii. Preoperator vi se va administra o injectie in palma cu anestezic local, foarte putin dureroasa. Dupa aceia se practica o incizie minima ( aprox 1,5-2 cm) prin care se elibereaza nervul median. Plaga este suturata fara a ramane cicatrice deoarece se folosesc liniile palmare. Dupa interventie veti putea parasi spitalul dupa 30-60 min. Nu este nevoie de recuperare speciala.

Echipa www.consultatieortopedie.ro ofera tratamentul chirurgical al acestei afectiuni la un spital privat din Bucuresti prin Casa de Asigurari de Sanatate .

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.