Viata unei societati se poate apropia de sfarsit, din motive diverse si obiective. Dizolvarea unei societati fara procedura de lichidare, se poate face in conditiile in care asociatii cad de comun acord cu privire la dizolvare si felul cum se va proceda pentru stingerea pasivului si distribuirea activului.
Procedura contabila privind dizolvarea societatii va fi realizata prin stabilirea unor monografii contabile specifice si intocmirea bilantului de lichidare, intocmit de un Expert Contabil.
Dizolvarea societatii se face in 2 etape mari si poate sa dureze chiar si 3 luni, cu conditia indeplinirii tuturor obligatiilor legale. In prima etapa se vor face demersurile de dizolvare si lichidare voluntara, etapa care necesita timp. De la depunerea documentelor la ONRC, se asteapta publicarea in Monitorul Oficial, iar dupa publicare exista o perioada de 30 zile pentru opozitie la hotararea de dizolvare. Dupa aceasta perioada se poate depune documentatia, tot la ONRC, pentru Dizolvare si Radierea din registru. Societatea este radiata dupa publicarea in MO a Rezolutiei de Radiere.