Ghidul Serviciilor
Consultatii Homeopatie Online
inapoi la firma 8391 vizite
Poza A.De ce o consultatie homeopata, online?
Foto

"Viitorul in terapeutica sta tot mai mult .. in aplicatia terapeutica nu a unor medicatii specifice pentru fiecare boala, ci de medicatii variate pentru modalitatile reactionale, prezentate de bolnav, in diversele stadii ale maladiei." (Besancon)

 

Homeopatia poate fi indubitabil asezata in randul terapiilor medicale de succes si cap de lista in cadrul tratamentelor naturiste, prin rezultatele sale remarcabile si incontestabile pe care le-a obtinut de-a lungul timpului in tratarea diverselor afectiuni. Nu trebuie decat putina compasiune si dragoste de oameni, bunavointa si HAR , dar mai ales invatatura, caci pentru a indica remediul potrivit in homeopatie, in spatele acelui "chestionar" pe care il foloseste fiecare homeopat la "interogarea" unui pacient, stau ani de studii si mii de clipe petrecute intre pagini de carti sau experiente adaugate cu fiecare caz rezolvat, in parte. In Romania Homeopatia este o practica medicala recunoscuta oficial de Ministerul Sanatatii si practicata numai de medici care au absolvit un curs postuniversitar de 3 ani si au obtinut diploma de Competenta in Homeopatie

 

Consultatia homeopata va tine cont intotdeauna de totalitatea simptomelor pe care le dezvolta un bolnav. Astfel toata simptomatologia fizica, mentala si sufleteasca va fi integrata intr-o unitate indestructibila care este Fiinta vie. Homeopatia abordeaza boala pornind de la conceptia holistica (integralista) - boala apare ca o expresie a dizarmoniei intregului corp - si trateaza pacientul, nu numai boala.

 

Ce este consultatia homeopata? Pe baza unui chestionar, medicul homeopat afla care sunt suferintele bolnavului exprimate prin semne si simptome ale intregului corp. Un lucru care pare destul de ciudat pentru pacientii care fac pentru prima data o consultatie homeopata si care sunt obisnuiti cu prezentarea simptomelor strict limitate la suferinta prezenta ca localizare si caractere generale si pierd din vedere aspecte particulare, specifice si neobisnuite pe care se bazeaza homeopatia, pentru stabilirea diagnosticului. Medicul homeopat este interesat si de ceea ce poate sa vi se para nesemnificativ si fara nici o legatura cu boala dumneavoastra! Pacientii sunt nedumeriti cand medicul homeopat patrunde in substratul intim al fiintei lor si prezinta interes pentru grijile, emotiile, trairile, senzatiile, preferintele sau aversiunile vestimentare, estetice sau culinare, fie evenimente prezente sau trecute care de multe ori sunt parca uitate dar care de cele mai multe ori se dovedeste ca si-au lasat amprenta in adancul fiintei umane.

 

De multe ori mi s-a intamplat ca pacienti veniti la consultatie sa vina cu un "teanc " de analize, carora sa nu le dau foarte mare importanta, iar la intrebarea mea: " Ce va calmeaza durerea?" ei sa-mi enumere medicamentele pe care le luau de ani de zile. Dar sa piarda din vedere acele instincte primare ale fiintei umane (si nu numai), care le alina durerea: o anumita pozitie, miscare, gest, aliment, etc.

 

Noi toti suntem diferiti iar homeopatia tine cont de toate aceste lucruri aparent marunte care creeaza Universul si care ne deosebesc pe unul de celalalt; fiecare percepe durerea diferit iar caracterele ei sunt diferite: durerea intepatoare, pulsatila, ca un junghi, ca o apasare,sfasietoare,arzatoare, ca o bila de foc sau ca un  pumnal infipt; pentru fiecare exista modalitati diferite de agravare sau ameliorare: frigul sau caldura ( o durere in umarul stang poate fi calmata de cald sau dimpotriva de comprese cu gheata), de repaos sau de miscare ( ex: o durere in genunchi este agravata de miscare sau dimpotriva doare mai tare in repaos), de lumina sau intuneric, de ingestia de alimente sau dimpotriva de lipsa acestora, etc; temperamental noi toti suntem diferiti: unii se supara usor si nu uita niciodata o jignire, altii pastreaza in suflet toate suferintele si nu au puterea sa se exteriorizeze, altii au o fire blanda si parca prea usor impresionabila, unii sunt lenti si nu pot fi grabiti altii dimpotriva sunt precipitati si nu au rabdare nici macar cu ei, unii sunt mult prea odonati si meticulosi iar altii dezordonati si foarte imprastiati, pentru unii munca devine o obsesie, iar altii prefera distractia, plimbarile si buna dispozitie.

 

Diagnosticul in homeopatie Este un proces complex pe care nu poate sa-l faca decat un medic homeopat  si consta in  gasirea remediului capabil sa produca si deci sa trateze multitudinea de simptome care alcatuiesc tabloul clinic al bolnavului. Acest lucru face ca doi pacienti suferind de aceeasi boala sa nu primeasca acelasi remediu, dar si ca alti doi pacienti care sufera de boli diferite sa primeasca poate acelasi remediu  Homeopatii din lumea intreaga au un limbaj comun atunci cand vorbesc despre un caz; asa de pilda ei se exprima " am avut un caz SILICEA, sau un caz SEPIA, sau unul PULSATILLA care prezinta urmatoarele simptome... " si nu un caz de hepatita, sau diabet, sau spondilita.... Fiecare remediu in parte se constituie in medicament potential activ in momentul in care intruneste totalitatea sau majoritatea acelorasi caracteristici din tabloul de simptome proprii bolnavului

 

 

Date de contact:

 

Dr. Rodica Diana Predoias, medic specialist medicina familiei

Competenta ACUPUNCTURA si HOMEOPATIE. Reflexoterapie

(diplome eliberate de Ministerul Sanatatii Romania si Institutul Boiron ---- Franta

 

e-mail: consultatiihomeopate@terapii-alternative.com

Telefon:   0728.820.819    

Adresa cabinet: POLICLINICA Tomed, Bulevardul Carol I nr. 50 / CRAIOVA, Jud. Dolj  Telefon: 0351/431 007 -- 0351/431 006

 

CONSULTATIILE LA CABINET SE FAC PE BAZA DE PROGRAMARE

 

Pentru CONSULTATII HOMEOPATE ONLINE accesati site-ul

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.