Flacon cu 100 capsule gelatinoase
Mod de administrare: 1-2 capsule gelatinoase zilnic, in timpul meselor sau dupa sfatul medicului
Lecitina este o substanta naturala, liposolubila ( solubila in grasimi ) care se afla in numeroase substante de origine animala si vegetala, ale carui efecte benefice nu sunt in totalitate cunoscute de foarte multe persoane. In organism este prezenta mai ales la nivelul creierului , ficatului, glandelor sexuale, muschi, vasele de sange. Lecitina este o fosfolipida ( acizii grasi sunt atasati pe un schelet de fosfor ); ea formeaza invelisul mielinic al celulelor nervoase
Compozitie: vitaminele A, E, B8 (inozitolul), B11 (colina), fosfor, acizi grasi nesaturati, saponine, izoflavonoide
Importanta ( actiune ): lecitina prin componenta sa colina, (mai precis un derivat al acesteia, fosfatidil-colina) joaca un rol cheie in structura membranelor celulare si de multe ori se leaga de diverse vitamine
* Favorizeaza circulatia substantelor liposolubile prin membranele celulare
* La nivelul creierului se formeaza acetil-colina, un neurotransmitator cu rol esential in buna functionare a sistemului nervos; contribuie la imbunatatirea capacitatii de memorare si are un efect sedativ ; studii recente au demonstrat ca daca se administreaza gravidelor suplimente de lecitina sau colina pe perioada sarcinii copii nascuti de acestea au o putere a creierului crescuta ( inteligenta, memoria si capacitatea asociativa sunt crescute )
* Impreuna cu inozitolul sunt componente ale lecitinei fiind considerate substante lipocatabolice, respectiv " ard grasimile "impiedicand depunerea grasimilor in ficat ( prevenind steatoza hepatica )- efect hepatoprotector; participa la sinteza lipoproteinelor de joasa densitate VLDL, care transporta trigliceridele, favorizeaza legarea acizilor grasi liberi ,
* Scade colesterolemia prin conversia colesterolului si a altor lipide in substante hidrosolubile, usor de eliminat din organism (efect anticolesterolemiant ), curata peretii vasculari si impiedica formarea placilor de aterom si depunerea colesterolului pe peretii vasculari ( efect antiaterosclerotic )
* Fortifica musculatura cardiaca- rol cardio-protector
* Contribuie la eliminarea substantelor toxice si metabolitilor acumulati in organism
* Amelioreaza durerile articulare in cazul afectiunilor reumatismale sau la sportivi
* Lecitina asiguraelasticitatea si culoarea sanatoasa a pielii, combate caderea parului, previne aparitia diverselor eczeme
* In cazul persoanelor in varsta fara pofta de mancare c onstituie un excelent roborant, fortifiant
* Accelereaza tranzitul intestinal, previne balonarea, asigura buna functionalitate a vezicii biliare , reduce simptomele dischineziilor biliare
* Impiedica formarea litiazei renale, biliare
* Efect antioxidant impotriva radicalilor liberi
* Prin continutul sau in izoflavonoide ( fitoestrogeni a caror structura este analoga cu structura estrogenilor ) blocheaza actiunea androgenilor, prevenind cresterea si dezvoltarea prostatei, regland activitatea aparatului genital feminin dar si masculin , impiedica dezvoltarea cancerului genital ; in Japonia unde femeile consuma multe preparate din soia, cancerul genital atinge cote minime
Aportul trebuie crescut in perioada de activitate intelectuala intensa ( copii si scolari, in perioada examenelor ), in perioada de graviditate, la varstnici, in cazul consumului de alcoolsau administrarii prelungite de tratamente medicamentoase, in afectiuni hepatice, dislipidemii, reumatism, tulburari neurologice, afectiuni cardio-vasculare, etc
Surse naturale de lecitina: soia, galbenusul de ou , fructe oleaginoase ( alune, arahide, migdale, fistic ), ficatul, pestele
Doza zilnica recomandata: 1000-3000 mg /zi
Indicatii: pentru prevenirea si tratarea aterosclerozei generalizate, afectiuni hepato-biliare, colecistopatii, dischinezii biliare, prevenirea si tratarea litiazei renale si biliare, hipercolesterolemii, insomnii, afectiuni ale sistemului nervos ( tulburari de memorie, concentrare, dificultati de concentrare, invatare, neurastenie, coeficient de inteligenta scazut, boala Alzheimer, prevenirea senilitatii la batrani, afectiuni reumatismale si persoanele sensibile la frontul admosferic, impotriva caderii parului si pentru mentinerea sanatatii pielii, afectiuni genito-urinare: prostatite, tulburari de ciclu menstrual, sindrom premenstrual, chisturi ovariene, etc
Precautie: dozele crescute nu prezinta riscuri si nu se cunosc efecte secundare
Atentie!
* Lecitina este absorbita mai bine in timpul meselor. Este bine sa se administreze in timpul mesei pentru a evita eventualele intolerante mai ales la persoanele care sufera de ulcer gastric. Administrarea in combinatie cu mierea de albine contibuie la potentarea efectelor lecitinei
* Deoarece in general alimentatia noastra contine cantitati mari de grasimi( mult peste necesarul organismului ), lecitina este indispensabila oricarei persoane
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.