Ghidul Serviciilor
Golden Blitz, Restaurant - Bucuresti
inapoi la firma 235 vizite
Poza Meniu - Specialitatile casei
Foto

Mâncaruri care au scris istorie

Golden Blitz si-a câstigat faima datorita unor anume preparate culinare din bucataria traditionala româneasca. Am pastrat cu grija retetele si îti propunem aceleasi bucate legendare, care nu se vor demoda niciodata: ciolanul afumat cu varza, sarmalutele în foi de vita, ardeii umpluti si vestitii nostri mititei.

Actualitatea în bucate: preparate din bucataria universala, cu accente românesti

Golden Blitz a devenit foarte ancorat în istoria contemporana a Bucurestiului, iar urbea noastra nu se lasa coplesita de nostalgie, nu traieste în trecut si nu se limiteaza la traditie. De aceea, bucataria si ambianta restaurantului sunt în pas cu evolutia orasului si cu gusturile locuitorilor sai. Tânarul si talentatul nostru bucatar-sef Andrei Bald a avut o misiune foarte ambitioasa: aceea de a crea specialitati culinare care sa devina emblematice pentru actualul Golden Blitz, îmbinând bucataria locala cu cea internationala, mai ales mediteraneana.

Noile embleme culinare Golden BlitzOsso bucco de vitel cu garnitura de gnocchi si rosii cherry

O reinterpretare a rasolului românesc, cu carne atent selectionata, pregatita acum dupa cea mai moderna tehnologie: pre-coacerea în ambalaj individual vidat la cuptor cu aburi, ce asigura fragezimea si suculenta carnii, apoi rumenirea la foc iute pentru a da crusta aramie si a topi putin din maduva, transformând-o într-un sos savuros. Garnitura de gnocchi, rosii cherry si verdeturi italienesti pune în valoare gustul carnii de vitel si completeaza prin ingrediente simple o capodopera de arta culinara contemporana.

Ciolan de miel la cuptor cu caponata de vinete, mamaliga la gratar si sos de rozmarin

Carnea de miel, cu gustul ei primavaratic (fiindca îl asociem prin traditie cu masa de Pasti) capata un plus de savoare, fragezime si suculenta prin pre-coacere la cuptorul cu aburi, în ambalaj vidat, iar apoi prin rumenire la foc iute. Ciolanul de miel, atât de apreciat de cunoscatorii gastronomiei traditionale, primeste acum la masa prieteni din Italia, rude bune ale unor mâncaruri românesti. Caponata siciliana este verisoara cu zacusca noastra de vinete si vine sa-si spuna istoria de peste mari si tari; mamaliga, sora cu polenta, se perpeleste de bucuria revederii, iar sosul de rozmarin da nota de vârf unui adevarat festin.

Ciupercile proaspete de padure tocmai se transforma într-un soté delicios

Ficat de vitel la cuptor cu sos de ceapa, mamaliga prajita si soté de ciuperci de padure

Copt nici mai mult, nici mai putin decât pâna la acel moment în care e suculent fara sa fie zemos, e rumenit fara sa fie crocant si atinge apogeul gustului, ficatul de vitel este deosebit de savuros acompaniat de un sos dulceag de ceapa, o bucata de mamaliga aurie si un soté aromat de ciuperci proaspete de padure printre care s-au ratacit niste champignons ce-si cauta surorile în Micul Paris al zilelor noastre. Ingrediente de baza în bucataria traditionala, savant asociate acum într-o combinatie ce delecteaza prin gust, aroma, textura si aspect.

Muschi de vita cu fenicul, ruccola, parmezan si gremolata

Te întrebi probabil unde este nuanta româneasca în acest preparat. Ei bine, nu este decât traditionala noastra placere de a mânca bine. Andrei Bald, tânarul si ambitiosul nostru Chef, a mizat pe cartea deliciilor culinare cosmopolite si a introdus în meniu aceasta asociere de ingrediente mediteraneene în proportii numai de el stiute. Când l-am întrebat unde este accentul national aici, ne-a raspuns simplu: “Românului îi place sa manânce bine. De aceea a adoptat si naturalizat specialitati turcesti, grecesti, frantuzesti sau nemtesti pe care le prepara dupa gustul lui.” Poti sa-l contrazici? Sarmalele, ciulamaua, zacusca, volovanul (vol-au-vent), snitelul sau placinta cu mere au fost idei culinare straine, pe care creativitatea românului a brodat numeroase variante. Trebuie sa gusti aceasta specialitate pe care nici în restaurantele bucurestene cu specific italienesc n-o vei gasi (decât daca se inspira de la noi). Nicicând nu a avut muschiul de vita alti companioni mai potriviti pe lânga ruccola: delicatul fenicul si proaspata gremolata (amestec de capere, patrunjel si coaja de lamâie), totul presarat cu o pudra fina de parmezan.

Muschiulet de porc cu tarta de cartofi si ceapa, soté de ciuperci de padure si sos de tarhon

Muschiulet de porc cu tarta de cartofi si ceapa, soté de ciuperci de padure si sos de tarhon

Ingrediente mai dragi bucatariei românesti nici ca exista! Muschi de porc, cartofi, ceapa, ciuperci proaspete de padure, plus tarhonul atât de apreciat de ardeleni… Te întrebi acum, cititorule gurmand, unde e influenta mediteraneana? Maestrul nostru bucatar s-a inspirat din tortilla de patatas spaniola, dar a scos oul din ecuatie. Cartofii feliati subtire sunt pre-fierti pentru câteva minute, întovarasiti de ceapa taiata julien (sau julienne, dupa unii autori care prefera varianta feminina) si apoi prefacuti într-o tarta frumos rumenita. Vedeta este însa muschiuletul de vita, pre-copt la aburi în ambalaj vidat si trecut prin dogoarea cuptorului dimpreuna cu mirodeniile care-i vin bine. Creatia este desavârsita prin aroma delicata a ciupercilor de padure si a îndraznetului sos de tarhon. Ansamblul are un “je ne sais quoi” pe care trebuie sa-l descoperi si sa-i gasesti tu însuti o definitie potrivita.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.