Punerea în functiune a centralei termice este cea mai importanta operatiune care se executa asupra centralei, deoarece de punerea în functiune corecta a centralei termice depinde functionarea acesteia în conditii si parametrii normali si de siguranta, dar si pentru a beneficia de garantia produsului.
La punerea în functiune a centralei termice se fac o serie de verificari (daca centrala termica a fost racordata corect la instalatia de încalzire, apa rece, apa calda, gaz, energie electrica si la tubulatura de evacuare a gazelor de ardere – cosul de fum) si reglaje (reglarea presiunilor de gaz: minim, maxim etc.) de catre personalul unei firme autorizate ISCIR si de catre producatorul centralei termice.
Rolul acestei operatiuni este de a se verifica daca centrala termica satisface cerintele de functionare în conditii de siguranta conform legilor si normativelor tehnice în vigoare si de a realiza reglarea acesteia în raport cu cerintele spatiului pe care îl deserveste.
Admiterea (Autorizarea) Functionarii presupune verificarea si validarea rezultatelor masuratorilor si încercarilor executate la punerea în functiune initiala a centralelor termice sau cu ocazia verificarilor tehnice periodice ale acestora. Scopul acesteia este de a confirma îndeplinirea conditiilor de functionare în siguranta a centralelor termice, în concordanta cu regulamentele si normativelor tehnice în vigoare .
Admiterea Functionarii (AF) este obligatorie la punerea în functiune a centralei termice si va fi facturata suplimentar fata de costul de achizitie.
Garantia centralei termice este conditionata de punerea în functiune (PIF) a acesteia si admiterea functionarii (AF).