CURS INTENSIV – Tehnici esentiale de fotografiere
Lector: Dinu Lazar / Durata curs: 30 ore, 2,5 luni (frecventa: 10 ateliere -un atelier pe saptamana)Pret: 1100 lei
Data de incepere: vezi program
Cursul Tehnici esentiale de fotografiere aprofundeaza trei capitole importante:
ATELIER 1: Principii functionale & Echipamente Tehnica fotografică/termeni de specialitate – principii functionale, expunerea, focalizarea, temperatura de culoare, balansul la alb) Echipamentele fotografice (alegerea echipamentelor fotografice -avantaje/ dezavantaje/ si folosirea lor: camere foto, obiective, filtre, bliţuri, trepiede, accesorii, echipamente specifice de studio).
ATELIER 2: Tehnica de setare avansata a aparatelor foto. Maximizarea cunostintelor si abilitatilor participantilor necesare folosirii aparatului de fotografiat. Se urmareaste intelegerea relatiei intre timpul de expunere si diafragma, intelegerea modului de setare al expunerii, folosirea ISO, WB, modul de functionare si componentele aparatului foto. Intelegerea setarilor aparatului in functie de tipul de fotografie care se urmareste a fi realizat (pe timp de zi, noapte, ceata, pesaj, portretm macro, reportaj, statica/dinamica, potret /grup, etc).
ATELIER 3: Tehnica si arta fotografica – Reguli si exceptii. Coordonatele generale ale modului de selectie si organizare a elementelor unei imagini : stabilirea cadrelor; punctele de aur; diagonale; unghiuri; lumina ; distanta – exercitii practice Se vor indica etapele de evaluare a imaginii si modul in care putem excepta « regulile » de compozitie. Tehnica fotografica versus arta fotografica – exercitiu practic : fotografia realizata tehnic si fotografie realizata artistic.
ATELIER 4: Tehnica si arta fotografica- Lumina Lumina este factorul esential in captarea unei imagini influentand calitatea acesteia prin diversele caracteristici si proprietati . Modurile in care lumina se manifesta, efectele folosirii caracterului si calitatii acesteia. Tipuri de lumina si scheme de iluminare, tehnici de fotografiere in lumina scazuta, Hi Key / Low Key.
ATELIER 5: Tehnica si arta fotografica- Culoarea (perceperea culorii, influenţa emoţională a culorii, culoarea – element de fotocompoziţie) Fotografia alb-negru: impactul vizual şi psihologic al fotografiei alb-negru, tehnici de prelucrare digitală, alb-negru vs. color.
ATELIER 6: Introducere in tehnica de studio Prezinta componentele si accesoriile folosite in studioul fotografic, modul de functionare al aparaturii, tipurile de lumina si efectele acestora si exercitiu practic de folosire a lor. Reproducerea unui mini studio acasa – ce avem nevoie? Exercitiu practic: fotografie in spatiu deschis si fotografia de studio ( acelasi subiect in conditii diferite)
ATELIER 7: Fotografia de peisaj Tehnici de fotografiere si echipamente folosite, exercitii practice si discutii pe marginea imaginilor obtinute. Deplasare in natura/muzeu, etc
ATELIER 8: Fotografia de portret Portet in lumina naturala si in studio, scheme de iluminare specifice, comunicarea cu modelul, exercitii practice si analiza imaginilor realizate de cursanti in cadrul sedintei foto organizate in studioul DPI si in exterior. Practic: portretul in aer liber (sedinta 1 ora in aer liber/ Padurea Baneasa).
ATELIER 9: Fotografie de arhitectură Echipamente specifice, planificarea şi abordarea fotografiei de arhitectură, tehnici de fotografiere, exemple.
ATELIER 10: Fotografia de reportaj, tehnici de fotografiere si echipamente folosite, exercitii practice si discutii pe marginea imaginilor vizualizate. Practic: foto reportaj Gradina Zoologica ( sedinta 1 ora in aer liber)
Dupa finalizarea ultimei lectii, in decurs de 10 zile, se va organiza 0 expozitie de fotografie, unde vor fi expuse lucrari ale participantilor la curs.
CURS INITIERE – Cum sa obtinem fotografii mai bune?
Lector: Dinu Lazar / Durata: 1 luna/ 4 ateliere (un atelier pe saptamana)
Pret: 400 lei
Programa cursului de initiere in fotografie va cuprinde :