Planul parcelar constituie reprezentarea grafica a unei tarlale care contine limitele tuturor imobilelor din tarla, precum si detaliile stabile care o definesc. Acesta se întocmeste în format analogic si digital si se integreaza în planul cadastral dupa receptionarea acestuia de catre oficiul teritorial prin atribuirea numerelor cadastrale tuturor imobilelor componente si înscrierea acestora în Cartea Funciara. Aspectul juridic al parcelelor din acest document este confirmat de numele detinatorilor, coroborat cu dimensiunile perimetrale ale terenurilor.
Caracterul definitiv sau provizoriu al planului parcelar este determinat de stadiul în care se afla eventualele litigii existente între detinatori.
Acte necesare:
Se pot realiza:
În aceasta etapa se vor efectua toate masuratorile topografice necesare la teren pentru determinarea suprafetelor în conformitate cu actul de proprietate sau cu evidentele cadastrale.Prezenta la teren a beneficiarului pe perioada desfasurarii acestei etapei este obligatorie.Beneficiarul se obliga sa puna la dispozitia echipei de teren toate informatiile tehnice si/sau juridice necesare desfasurarii cât mai facile a lucrarilor.