Ghidul Serviciilor
Thr Consulting Group - Cursuri De Calificare Turism Si Industria Horeca Bucuresti
inapoi la firma 4488 vizite
Poza Curs Bucătar
Foto

Durata: 6 luni, 720 ore -240 de ore pregatire teoretica -480 de ore pregatire practica . Obiectivul cursului Formarea competentelor de prelucrare corecta a materiilor prime, de pregatire a sortimentelor de preparate culinare, realizare a diferitelor decoruri si aplicare a normelor de igiena si siguranta alimentatiei (HACCP). Pregatire teoretica si practica Teorie: -Tehnologie culinara -Organizarea activitatii în unitati de alimentatie si turism -Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei -Comunicare în limba straina -Psihosociologie -Evidenta operativa -Igiena si securitatea muncii Modulele de pregatire teoretica se finalizeaza cu verificariscrise sau orale. Practica: Programa de pregatire practica este distribuita în 2 module: 1. Aplicatii practice în bucataria si laboratorul bucatarie al scolii (16 posturi individuale de lucru pentru cursanti, o statie de lucru pentru instructor). Tematica de pregatire este repartizata pe 4 saptamâni si cuprinde: -Semipreparate culinare (fonduri, sosuri, esente, aspicuri, aluaturi) si aplicatii ale acestora în preparate -Gustari si antreuri, preparate tip catering, preparate tip fast - food -Supe, creme, ciorbe, consommé - uri, mâncaruri -Garnituri, salate, dulciuri de bucatarie Materiile prime si auxiliare sunt asigurate de scoala pentru fiecare cursant. Modulul se finalizeaza cu caiet de lucru în bucatarie. 2. Practica în productie se face în restaurante cu care THR a încheiat conventii de practica. Modulul se finalizeaza cu caiet de practica în bucatarie, care cuprinde un referat cu amenajarea tehnologica a bucatariei si fisele tehnologice ale preparatelor executate. Competente profesionale dobândite -Comunicarea la locul de munca -Desfasurarea muncii în echipa -Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca -Asigurarea conditiilor igienico - sanitare -Organizarea cadrului general de deschidere si închidere a activitatii sectiei -Prevenirea poluarii mediului -Întocmirea documentelor specifice -Pregatirea antreurilor calde si reci; pregatirea fripturilor -Pregatirea gustarilor calde si reci; pregatirea mâncarurilor din carne -Pregatirea mâncarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase -Pregatirea preparatelor lichide; prepararea dulciurilor (deserturilor) -Prepararea fondurilor, glase - urilor; prepararea mâncarurilor din peste si fructe de mare -Realizarea actiunilor de supervizare si control -Realizarea aluaturilor de baza -Realizarea salatelor; realizarea sosurilor Perspectiva profesionala Curs de specializare: Bucatar specialist / vegetarian / dietetician (conditii de admitere: studii 10 clase si calificare bucatar Bucatar sef (conditii de admitere: studii 10 clase si calificare bucatar) Curs de perfectionare: Director de restaurant / berarie / bar de noapte / bar de zi / disco bar / discoteca / bufet / cofetarie - patiserie (conditii de admitere: liceu cu bacalaureat), în urma caruia se poate obtine Brevetul de Turism, în conditiile prevazute de reglementarile legale în vigoare. Tipul de certificat obtinut: Certificat de calificare tip Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, cu recunoastere nationala. Acest curs de pregatire este autorizat si avizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.