Durata: 6 zile, 36 de ore
-10 ore pregătire teoretică
-20 de ore pregătire practică
- 6 ore evaluare
Studii
Absolvent de învăţământ gimnazial şi curs de calificare în domeniu / Încadrarea pe cartea de muncă să fie pe o ocupaţie din domeniu.
Obiectivul cursului
Specializarea cofetarilor / patiserilor în identificarea şi prelucrarea materiilor prime noi, în folosirea noilor tehnici de preparare a produselor de patiserie, prăjiturilor, torturilor şi a produselor de bombonerie, pe baza tehnologiei moderne.
Pregătire teoretică şi practică
Teorie:
-Tehnologia produselor de patiserie - cofetărie
Modulul de pregătire teoretică se finalizează cu test de verificare.
Practică:
Aplicaţii practice în bucătăria şi laboratorul bucătărie din cadrul THR (16 posturi individuale de lucru pentru cursanţi, o staţie de lucru pentru instructor).
Tematica de pregătire cuprinde:
-cunoaşterea materiilor prime noi
-semifabricate de cofetărie
-decoruri la platou şi la farfurie
-produse de cofetărie pentru bucătari
-produse de bombonerie
Materiile prime şi auxiliare sunt asigurate de şcoală, pentru fiecare cursant.
Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie.
Competenţe profesionale
-Identificarea şi prelucrarea materiilor prime şi auxiliare noi
-Realizarea produselor de patiserie noi
-Realizarea torturilor moderne
- Prepararea elementelor de decor din zahăr, fondant, marţipan, fructe, ciocolată
- Prepararea prăjiturilor pe baza tehnologiei moderne
- Realizarea de produse de bombonerie modernă
Perspectiva profesională
Curs de perfecţionare:
Director de restaurant / berărie / bar de noapte / bar de zi / disco bar / discotecă / bufet / cofetărie - patiserie (studii: liceu cu bacalaureat), în urma căruia poate obţine Brevetul de Turism, în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.