Ghidul Serviciilor
Top Med Ozon-Timisoara
inapoi la firma 182 vizite
Poza APA OZONIZATA
Foto

Pentru ozonizare se recomanda folosirea apei distilate. Apa de calitate proasta reduce concentratia ceruta, accelereaza descompunerea ozonului.     Viteza descompunerii ozonului depinde de indicele de hidrogen al solutiei, in mediu acid, amestecul gazos ozon- oxigen este mai stabil, decat in mediu alcalin, unde descompunerea ozonului apare foarte rapid. Timpul de injumatatire al apei distilate ozonate la t = 20ºC si Ph = 7 este de 25- 30 minute si depinde de temperature apei. La temperatura scazuta, ozonul dizolvat este tinut in apa pentru un timp mai lung. Pentru ozonizarea apei se folosesc concentratii de la 2500 la 10000mcg/L. Timpul de ozonizare a unuil litru de apa este de 20 minute. Rata de curgere a amestecului gazos ozon- oxigen este de 1 L/min. Un timp mai lung de ozonizare nu ofera nici o crestere a cantitatii de ozon dizolvat. Pentru ozonizarea apei se foloseste un container de sticla sau de plastic cu capac filetat prevazut cu un difuzor special pentru distribuirea amestecului gazos ozon- oxigen. Cealalta duza a capacului filetat este necesara pentru indepartarea ozonului rezidual intr-un destructor.    Apa ozonata este folosita pe scara larga in medicina. In gastroenterologie este indicate per os pentru gastrita, esofagita, boala ulceroasa, colecistita cronica. Pentru colita, proctita, fistula anala, si in primul rand dupa interventii chirurgicale in zona anala este recomandata folosirea clismelor si irigatiilor rectale cu apa ozonata.    Apa proaspat preparata (sau sau solutie salina fiziologica) cu o cantitate mare de oxigen activ este inalt eficienta ca dezinfectant pentru spalarea uretrei, vezicii urinare, abdomenului la fel ca si pentru spalaturi vaginale. In tratarea afectiunilor ENT este folosit pentru gargara a gatului, spalarea sinusurilor paranazale si pentru inhalatii. Apa ozonata este larg folosita I stomatoligie: in stomatite, paradontoza, dupa extractii dentare, pentru tratamentul ranilor infectate ale tesuturilor moi, pentru dezinfectia generala a cavitatii bucale inainte de procedurile chirurgicale.    Din moment ce timpul de injumatatire a apei distillate la temperature camerei este de aproximativ 30 minute, recomandam folosirea apei ozonate imediat dupa producerea ei. Apa distilata ozonata proaspat preparata poate fi depozitata pentru aproximativ o ora. 

APLICATIILE BALNEOTERAPEUTICE ALE OZONULUI (BAI CU APA OZONATA)     Apa, in particular apa calda minerala, ajuta la imbunatatirea proceselor difuze epiteliale, si de asemenea tisulare, astfel incat sangele si sistemul limfatic nu numai ca primesc ozon si oxigen, ci si substante minerale. Efectul ozonului de a stimula circulatia sanguina la fel ca si efectul vasodilatator, antiinflamator si bactericid fac ca folosirea bailor minerale ozonate sa fie benefice in mod principal pentru dereglari ale circulatiei sanguine, greutate in picioare, eczema, ulcere, rani suprainfectate.    Balneoterapia cu ozon nu este foarte apreciata in tara noastra, din moment ce necesita echipament special scump pentru a preveni inhalarea vaporilor de ozon care se ridica din apa.In cazul unor procese patologice la nivel tegumentar ale membrelor inferioare si superioare (rani suprainfectate, eczema, neurodrematita, ulcere trofice) foloim asa numitele mini- bai cu ajutorul unor camere cadru de plastic. Camera cadru este umpluta cu 5- 8 litri de apa distilata sau minerala la t = 30ºC. Membrul afectat este pus in camera care este sigilata cu ajutorul unor bandaje.  Amestecul gazos la concentratii ale ozonului de 10000mcg/L este trecut prin apa prin intermediul unui difuzor localizat la capatul camerei (barbotarea apei cu ozon apare la o rata a curgerii de 1,0 – 0,5 l/min). Cealalta duza a camerei cadru este conectata la un destructor pentru a indeparta ozonul rezidul. Tratamentul dureaza 20 – 30 minute. Aceasta metoda s-a dovedit a fi in mod particular eficienta in combinatie cu irigatiile gazoase in flux continuu printr-o punga de plastic.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.