Ghidul Serviciilor
Total Contabilitate - Servicii Contabilitate, Resurse Umane Bucuresti
inapoi la firma 151 vizite
Poza Servicii contabilitate
Foto

Orice persoana fizica sau juridica care desfasoara activitate economica sau care aduce venituri au obligatia sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara si, dupa caz, contabilitate de gestiune, sa inregistreze actele contabile, sa prelucreze si sa pastreze documentele inregistrate in programul de contabilitate. Fie contabilitatea este intocmita in cadrul unui departament intern fie externalizat, contabilitatea fiind intocmita de catre o companie specializata pe domeniul financiar-contabil, contabilitatea trebuie intocmita conform cadrului legislativ aflat in vigoare in Romania.

O contabilitate bine intocmita este, de asemenea, un beneficiu pentru afacere, aceasta ajutand la adminstrarea si controlul finantelor, planificarea dezvoltarii si asigura oferirea de servicii mult mai eficiente.

Noi, ca si companie, oferim pe langa serviciile de contabilitate asistenta in implementarea sistemului tip buget, previziune financiara. Bugetul este privit ca fiind instrumentul de previziune financiara a activitatiilor companiei care face diferenta si ofera echilibru si stabilitate financiara  tinand seama de structura si repartizarea fondurilor in cadrul departamentelor producatoare si achitarea obligatiilor financiare.

Total Contabilitate ofera clientilor sai o gama variata de servicii financiar-contabile, cum ar fi:

 

Contabilitatea este stiinta si arta stapanirii afacerilor, in care scop se ocupa cu "masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor fizice si juridice", in care scop "trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori." - Legea contabilitatii nr. 82/1991 art. 2, cu modificarile si completarile ulterioare

Contabilitatea romaneasca este impartita in doua ramuri: contabilitate in partida simpla, simplificata, si contabilitatea in partida dubla.

"Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi, si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii. Institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial, precum si persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venituri au, de asemenea, obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara si, dupa caz, contabilitatea de gestiune."- Legea contabilitatii nr. 82/1991 art. 1, cu modificarile si completarile ulterioare.

“Orice operatiune economico-financiara se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ. Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate – Legea 82/1991 art. 6, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare, privind desfasurarea de activitati cu scop lucrativ, persoanele fizice si juridice se pot asocia si pot constitui societati comerciale. De altfel, si Legea contabilitatii nr. 82/1991, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede faptul ca societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi, si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii.

Organizarea contabilitatii patrimoniale constituie o obligatie stabilita prin lege pentru toate persoanele juridice, precum si pentru persoanele fizice care au fost autorizate sa desfasoare activitati pe cont propriu si au calitatea de comerciant. Rolul documentelor contabile este de inregistrare cronologica si sistematica a operatiunilor efectuate. Documentele justificative sunt reflectate in contabilitate (imagine sintetica a operatiunilor), iar  toate inregistrarile din contabilitate trebuie sa aiba la bază un document justificativ. Baza legala privind organizarea si conducerea evidentei contabile este formata in principal din:

Notiunea de contabilitate primară se refera la intocmirea documentelor contabile care stau la baza inregistrarii in tranzactiilor economice:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.