Societatile comerciale au obligatia de a efectua cu ajutorul unei firme de deratizare, dezinfectie si dezinfectie anumite operatiuni necesare, astfel incat sanatatea angajatilor sa nu fie in pericol din cauza gandacilor sau rozatoarele care apar inevitabil, mai ales in orasele mari. Este foarte important ca atunci cand se apeleaza la serviciile unei astfel de firme DDD, aceasta sa fie una autorizata.
Toate societatile comerciale au obligatia de a apela la serviciile unei firme DDD, indiferent daca acestea au sau nu ca domeniu de activitate alimentatia publica . Diferenta consta in perioadele de timp in care trebuie efectuate interventiile.
Astfel, pentru societatile din domeniul alimentatiei, serviciile de dezinsectie trebuie efectuate o data pe luna sau de fiecare data cand este necesar, iar deratizarea trebuie efectuata cel putin o data la trei luni. Pentru restul societatilor, perioadele se modifica de la o luna la trei lun, în cazul dezinsectiei si de la trei la sase luni, în cazul deratizari sau ori de câte ori este necesar.
Ministerul Sanatatii precizeaza clar ca toate societatile comerciale din sistemul public si privat trebuie sa respecte aceste norme de igiena referitoare la deratizarea, dezinsectia si dezinfectia spatiului.
In cazul in care societatile comerciale nu respecta si nu aplica normele legii 95/2006 si ORDIN-ul nr. 82 din 9 martie 2015, privind masurile de igiena, deratizare si dezinsectie, acestea vor fi sanctionate.
Conform Ordinului nr. 82 din 9 martie 2015 (ultimul act normativ care specifica obligativitatea periodicitatii interventiilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie), exista urmatoarele reglementari:
Articolul 105 (2) Pentru combaterea altor vectori ( cu exceptia tantarilor) dezinsectia se executa:
Articolul 106 Din punctul de vedere al frecventei, deratizarea se executa:
Articolul 107 Dezinfectia se executa numai la solicitare persoanelor fizice sau juridice.
Nerespectarea acestor norme de catre societati, va duce la sanctionarea lor cu anumite contraventii ce sunt prevazute in HG 857/2011, amenzile fiind cuprinse intre 3000 si 8000 de lei.
Cu ce te putem ajuta?Societatea noastra dispune de toate autorizatiile necesare (Autorizatie PMB, DSP, DSV), pentru a încheia contracte DDD (Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie). De asemenea, avem personal calificat si dispunem de echipamente si solutii de ultima generatie.
Utilizam doar substante avizate de Ministerul Sanatatii, astfel incat sa nu afecteze sanatatea angajatilor dvs. sau mediul inconjurator.