Ghidul Serviciilor
Tpa Romania - Servicii De Contabilitate Bucuresti
inapoi la firma 161 vizite
Poza Consultanta fiscala
Foto

Preturile de transfer reprezinta un subiect crucial în fiscalitatea internationala si în contextul fiscal din România, autoritatile fiscale urmarind sa se asigure ca este respectat „principiul lungimii de brat” la stabilirea preturilor pentru tranzactiile derulate între entitati afiliate.

În România, cunoasterea si respectarea regulilor privind preturile de transfer sunt esentiale pentru contribuabili, indiferent de dimensiunea sau de domeniul lor de activitate. Dintre aspectele cheie din aria preturilor de transfer ce trebuie avute în vedere de catre contribuabilii români, detaliem în cele ce urmeaza obligatia de întocmire a dosarului de preturi de transfer si obligatiile ce apar în contextul Raportarii pentru fiecare tara în parte („Country-by-Country Reporting”).

1. Obligatia de întocmire a dosarului de preturi de transfer

Dosarul preturilor de transfer este un document fundamental pentru contribuabilii care efectueaza tranzactii cu entitati afiliate, acesta servind ca mijloc de justificare a preturilor practicate în cadrul acestor tranzactii. La rândul lor, în cadrul unei inspectii fiscale, autoritatile pun mare accent pe calitatea analizelor prezentate în cuprinsul acestui dosar si a documentatiei conexe. Asadar, în cazul unei inspectii fiscale, contribuabilii trebuie sa fie pregatiti sa prezinte autoritatilor fiscale dosarul preturilor de transfer.

Continutul dosarului

Dosarul preturilor de transfer trebuie sa includa informatii detaliate despre activitatile societatii, ale grupului din care aceasta face parte, despre tranzactiile desfasurate cu entitatile afiliate, dar si analiza functionala si justificarea economica a manierei în care politicile preturilor de transfer ale societatii/grupului se aliniaza cu principiile preturilor de transfer impuse de lege.

Criterii si termene

Pentru diferitele categorii de societati, tranzactii sau valori ale tranzactiilor cu parti afiliate, obligatia de a întocmi dosarul preturilor de transfer poate interveni astfel:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.