Ghidul Serviciilor
Tq Dent -Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 431 vizite
Poza Endodontie
Foto

Endodontia este specialitatea stomatologica care trateaza si vindeca afectiunile din interiorul dintelui, mai exact ale pulpei dentare (a nervului) si a ligamentelor de sustinere de la varful radacinii.

Structura unui dinte sanatos este  compusa din mai multe straturi:

 

Aparitia problemelor endodotice

Pulpa dentara se poate inflama si infecta datorita unei carii profunde sau a unor obturatii coronare (plombe) intinse, fracturi sau fisuri in smalt, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte si poate conduce la aparitia unei dureri spontane care nu trece rapid, a unei dureri de masticatie sau durere la atingerea dintelui.

Aceste dureri sunt principalul simptom al afectiunilor nervului dentar care, netratate la timp, se pot agrava si pot conduce la raspandirea infectiei si la tesuturile din jurul dintelui, iar atunci cand infectia avanseaza pana la osul din jurul radacinii conduce la aparitia unui abces.

Tratamentul endodontic

Scopul principal al tratamentului endodontic este acela de a elimina senzatia de durere. Exista unele situatii in care tratamentul endodontic se aplica unor dinti neafectati, dar ce urmeaza a fi slefuiti si acoperiti de lucrari protetice (exemplu: coroana metalo-ceramica). In acest fel, se elimina riscul de aparitie a unor complicatii pulpare ulterioare ce, pentru a putea fi tratate, ar necesita distrugerea lucrarilor protetice efectuate anterior.

Terapia endodontica este o manopera dificila, de mare finete, realizata sub anestezie si presupune in principal:

De ce este necesar tratamentul

Tratamentul endodontic reprezinta o etapa foarte importanta in tratarea unui dinte, constituind baza oricarui fel de reconstructie care urmeaza sa fie realizata pe acel dinte.

Pulpa dentara se poate inflama (primele simptome sunt sensibilitatea termica si durerea la masticatie) fara a mai putea fi tratata, caz in care este necesar tratamentul endodontic pentru indepartarea pulpei. Atunci cand tratamentul nu este realizat la timp, infectia continua sa se extinda, iar pulpa se deterioreaza pana devine un tesut mort, moment in care dintele nu va mai raspunde la stimuli termici sau mecanici. Un nerv mort poate conduce la aparitia unor alte conplicatii, inclusiv a pierderii dintelui.

Scopul acestui tratament este acela de a salva dintele, a elimina sursa durerii si de a preveni aparitia unor complicatii mai grave.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.