Astazi exista dovezi ca proprietatile genetice ale unui individ, determinate de grupa sanguina, sunt factori de baza care influenteaza predispozitia la anumite boli. Prin urmare, acestea determina frecventa mai crescuta a anumitor afectiuni la persoanele cu o anumita grupa sanguina.Codul genetic al grupei sanguine A predispune la o alimentatie vegetariana. Dr. D`Adamo a constatat ca aceste persoane au teren sensibil pentru boli digestive - hipoaciditate gastrica, digestie ingreunata a alimentelor, constipatie, colon iritabil, boala Crohn, colita, mai ales pe baza de stres; niveluri crescute ale trigliceridelor si colesterolului, boli cardiovasculare in antecedente familiale - ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica; anemie prin deficit de absorbtie a vitaminei B12, tulburari de coagulare ale sangelui, nu poseda suficienti factori de coagulare; predispozitie la diabet a persoanelor din grupa A cu antecedente familiale si la persoanele grupei A care consuma cantitati mari de carne si produse lactate timp indelungat; boli hepato-biliare - disfunctii hepatice, ciroza hepatica, dischinezie biliara, litiaza biliara; sistem imun lent - sensibilitate la infectii, viroze, predispozitie la cancer; sensibilitate mare la stres - persoanele din grupa sanguina A sunt mai tensionate.