Cand vine vorba de marca, s-au scris nenumarate carti de marketing care atesta importanta acesteia si despre cum contribuie ea la relatia dintre produs sau servicii si consumator. In primul rand, insa, acestea se remarca prin originalitate, principala caracteristica ce ii ofera unui produs sau unui serviciu identitate. Pentru ca viitorii consumatori sa poata recunoaste marca, trebuie urmata o procedura de inregistrare a marcii, care garanteaza unicitatea acesteia in domeniul comercial in care activeaza.
Din punct de vedere legislativ si etic, o marca inregistrata, spre deosebire de una care nu a fost inca inregistrata la OSIM, beneficiaza de intaietate in fata legii, pentru ca oricand poate aparea posibilitatea unei copieri sau a unei folosiri abuzive a oricaror elemente ale marcii inregistrate. Toate marile companii au avut, la un moment dat, situatii speciale in care inregistrarea marcii in momentul respectiv ar fi facut totul mai simplu.
Compania online protectie-marci.ro isi doreste ca fiecare persoana fizica sau juridica sa beneficieze, dupa ce trece de procesul de inregistrare al marcii la OSIM, si de monitorizarea marcii intr-un cadru legislativ strict. Propunerea noastra consta intr-o serie de etape pe care le parcugem pentru dumneavoastra, asigurandu-va integritatea si siguranta marcii inregistrate.
Care sunt etapele propriu-zise de monitorizare a unei marci inregistrate?In primul rand, trebuie stiut ca o marca inregistrata este un element de marketing care ajuta la identificarea si asocierea consumatorilor cu produsul sau serviciul respectiv. Iata, asadar, de ce este nevoie de monitorizarea marcii inregistrate, pentru a inlatura orice pericol legat de utilizarea acesteia de catre o terta persoana fizica sau juridica. Etapele pe care le bifam aici, la protectie-marci.ro, sunt urmatoarele:
Verificarea publicatiei de specialitate OSIM - Buletinul Oficial de Proprietate Industriala - (aparitie zilnica)
Toate aceste activitati pe care le intreprindem aici, la protectie-marci.ro sunt create pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de siguranta si dupa ce inregistrarea marcii s-a finalizat.
Care este legislatia in vigoare pentru inregistrarea marcilor pe care o folosim la monitorizarea acestora?Fiindca suntem o companie in pas cu ultimele norme din domeniul monitorizarii de marci, cunoastem in detaliu legislatia si toate detaliile legislative care ne ajuta sa va protejam in mod ideal marca inregistrata. Iata cateva dintre normele in vigoare pe care le utilizam:
Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatile geografice (republicata in Monitorul Oficial nr. 350/27.05.2010);
Toate aceste norme legislative, aranjamente, tratate si conventii au fost create special pentru a ajuta in monitorizarea marcii inregistrate pe care o detineti. Daca va doriti o companie sigura, care urmareste atenta intreg fluxul de informatii necesar si este pregatita sa va monitorizeze marca, apelati la protectie-marci.ro, locul unde legea este mana in mana cu siguranta.