Înghetata este magie pentru ca reuneste contrariile pentru a oferi un produs gustos, sanatos si hranitor, bun în toate anotimpurile.
Înghetata este magie pentru ca:
-se serveste in mod normal la o temperatura intre -12 si -13 grade, temperatura la care aproape toate alimentele ar fi solide ca gheata, in timp ce inghetata ramane moale si cremoasa;
– combina ingrediente care în mod normal se resping unele pe altele, precum grasimile si apa, în timp ce aceste elemente sunt amestecate armonios în înghetata;
– combina ingrediente pe care nu obisnuim sa le asociem precum menta cu lime, piersica cu busuioc, caise cu ghimbir si multe alte ingrediente care sunt folosite pentru a face inghetata de gourmet, o inghetata cu arome captivante si stimulatoare;
– este realizata cu pasiune si cu dorinta de a oferi mereu combinatii noi si diferite, capabile sa intrige si sa satisfaca fiecare client.
CE ESTE GELATO
A explica ce este înghetata ar necesita mai mult spatiu decât ceea ce este disponibil în aceasta mica brosura.
Cu toate acestea, este important sa spunem ca ceea ce numim înghetata se compune din doua familii diferite, care nu trebuie confundate si care sunt:
– inghetata pe baza de lapte (inghetata propriu-zisa sau creme);
-înghetate pe baza de apa (sorbetto-sorbeturi).
Înghetatele pe baza de lapte combina laptele, smântâna, zaharurile si ingredientele aromatizante precum ouale, fisticul, migdalele, alunele, ciocolata si altele;
Înghetatele pe baza de apa combina apa cu zaharuri si ingrediente aromatizante precum fructe, cacao sau altele.
Diferenta dintre cele doua familii este, prin urmare, ca primul grup contine întotdeauna lapte si derivatii sai, în timp ce cel din urma NU contine lapte si derivati din lapte.
Se vorbeste mult despre înghetata vegana. Înghetatele vegane au existat dintotdeauna (primele înghetate din istorie au fost sorbeturi) si poarta numele de SORBET.
Apoi a aparut industria si marketingul pentru a crea mitul înghetatei vegane care a existat de fapt întotdeauna.