Ghidul Serviciilor
Uniunea Nationala A Practicienilor In Insolventa Din Romania (Unpir)
inapoi la firma 2603 vizite
Poza Cum pot deveni practician in insolventa?
Foto

Exista doua modalitati de dobandire a calitatii de practician in insolventa. Acestea sunt prevazute in OUG nr. 86/2006 privind organizarea activitatii de practician in insolventa, cu modificarile si completarile aduse de Legea nr. 254/2007, precum si in Statutul de organizare a profesiei.

1. O prima modalitate este descrisa in art. 25 din OUG nr. 86/2006.

Astfel, poate dobândii calitatea de membru al UNPIR persoana care:

a) detine diploma de studii de invatamânt de lunga durata, in drept, stiinte economice sau inginerie si are o experienta in domeniul juridic sau economic de cel putin 3 ani de la obtinerea diplomei;

b) nu se gaseste in vreunul din cazurile de nedemnitate prevazut de OUG nr. 86/2006 (persoana condamnata prin hotarâre judecatoreasa definitiva si irevocabila, etc)

c) a promovat examenul de admitere in profesia de practician in insolventa.

Examenul de practician in insolventa se organizeaza o singura data pe an, de regula in intervalul cuprins intre lunile septembrie-noiembrie. In momentul stabilirii datei exacte a examenului, aceasta informatie este publicata pe site-ul oficial al UNPIR, www.unpir.ro.

Totodata, anuntul organizarii examenului se publica in doua cotidiene, de larga circulatie, cu cel putin 60 de zile inaintea organizarii examenului. Examenul consta intr-o proba scrisa, sub forma unui test grila, iar nota minima de admitere este 7.

2. Cea de a doua modalitatea de dobandire a calitatii de practician in insolventa este prevazuta de art. 32 alin. (2) din OUG nr. 86/2006 si se adreseaza persoanelor care au exercitat calitatea de judecator, procuror, notar sau avocat cel putin 5 ani.

Aceste persoane dobandesc calitatea de practician in insolventa numai daca promoveaza interviul de admitere in profesie. De regula, acest interviu se organizeaza de doua ori pe an.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.