Ghidul Serviciilor
Upgrade Dental - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 2731 vizite
Poza Odontoterapie
Foto

Odontoterapia este ramura stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul cariilor dentare. Atunci când igiena orala nu este realizata corespunzator, rezultatul este distrugerea suprafetei exterioare a dintelui, adica a smaltului si a dentinei.

Igiena orala deficitara contribuie la formarea placii bacteriene care actioneaza asupra danturii prin demineralizarea dintilor si degradarea smaltului, formându-se astfel caria dentara.

O carie netratata se poate complica si poate duce la infectii la nivelul gingiei sau pulpei dentare, iar în cazuri mai severe poate duce chiar la pierderea dintelui.

Ce reprezinta odontoterapia?

Tratamentul cariilor se realizeaza prin îndepartarea tesutului afectat si înlocuirea acestuia cu o umplutura compozita care va restabili forma si functionalitatea dintelui.

Controalele stomatologice periodice pot identifica din timp aparitia cariilor si a altor afectiuni dentare, prevenind complicatiile si durerile asociate. Profilaxia este foarte importanta în aceste cazuri deoarece te poate scapa de tratamente complicate si costisitoare, de dureri si timp mai lung de recuperare.

Semnele clinice ale cariilor dentare cuprind sensibilitate în timpul masticatiei si a periajului într-o anumita zona, durere la stimuli precum rece-fierbinte sau dulce-acru, aparitia unor coloratii în zonele de contact, spatii la nivelul dintilor sau interdentar (între dinti), miros neplacut persistent al cavitatii orale si/sau inflamatii ale gingiilor.

În functie de severitatea afectiunii carioase, optiunile de tratament pot fi:

Tratamentul cu fluor – acest tip de tratament poate ajuta la refacerea smaltului dintilor si uneori poate opri din evolutie o carie aflata într-un stadiu timpuriu.

Obturatia dentara – realizate cel mai frecvente din compozit, obturatiile dentare (plombele), sunt principala optiune de tratament atunci când caria dentara a progresat dincolo de stadiul incipient. Este o solutie estetica si rezistenta este utilizata cu succes în refacerea functionala a dintilor.

Coroana dentara – pentru cariile extinse, acolo unde dintele a fost afectat într-o mare proportie, este posibil sa fie nevoie de o coroana dentara. Coroana dentara poate fi realizata din mai multe materiale si are ca scop acoperirea personalizata care sa înlocuiasca întreaga coroana naturala a dintelui.

Tratamentul de canal radicular – atunci când caria ajunge adânc în interiorul dintelui si afecteaza pulpa dentara, este posibil sa ai nevoie de un tratament de canal. Acest tratament se realizeaza în clinica noastra cu ajutorul microscopului. Acesta ajuta medicul sa curete cu mare acuratete zona afectata pentru a salva un dinte deteriorat sau infectat grav, astfel nemaiapelându-se la extractie.

Extractia dentara – unii dinti sunt afectati atât de grav de caria dentara încât nu pot fi salvati iar singura solutie este îndepartarea lor. Un dinte lipsa, însa, poate duce la migrarea danturii atunci când spatiul ramâne gol. Asadar, se recomanda sa se ia foarte în serios în calcul realizarea unei punti dentare sau inserarea unui implant pentru a înlocui dintele lipsa.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.