Ghidul Serviciilor
Upgrade Dental - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 2731 vizite
Poza Protetica dentara
Foto

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu restabilirea danturii prin înlocuitori artificiali a dintilor naturali si a gingiilor acolo unde este cazul. Tratamentele protetice vizeaza cavitatea orala atât din punct de vedere functional cât si estetic.

Protetica dentara vizeaza înlocuirea dintilor lipsa prin proteze dentare fixe sau mobile ce au ca scop restabilirea sanatatii orale si îmbunatatirea aspectului zâmbetului.

Lucrarile protetice cuprind protezele totale sau partiale mobile sau pe implanturi, punti dentare, încrustatii (inlay-onlay), coroane dentare pe dinti naturali sau pe implanturi realizate din materiale biocompatibile.

Ce reprezinta protetica dentara?

Daca te confrunti cu dinti lipsa, deteriorati sau cu alte probleme ale aparatului dentomaxilar, aceste disfunctii îti pot afecta sanatatea si bunastarea. Dincolo de durerea si disconfortul asociat, exista si efecte negative sociale, emotionale si psihologice. Pentru a remedia aceste tipuri de probleme, medicul stomatolog poate recomanda o lucrare protetica potrivita nevoilor pacientului.

Protetica dentara are ca scop principal reconstructia oro-dento-faciala, adica restabilirea functiei fonetice, a masticatiei si protejarea maxilo-faciala de efectele bruxismului (scrâsnitul dintilor).

La Upgrade Dental lucrarile protetice acopera orice situatie clinica, fiind realizate în laboratorul de tehnica dentara dotat cu echipamente performante, din materialele de înalta calitate si utilizând tehnici actuale.

Lucrari protetice fixe

Punte dentara pe implanturi – puntea dentara înlocuieste doi sau mai multi dinti lipsa. Atunci când lucrarea protetica este realizata pe implanturi, este permanenta si fixa, iar implanturile dentare functioneaza ca o radacina naturala a dintilor si previn pierderea osoasa. Daca lipsesc toti dintii de pe arcada, sunt necesare cel putin sase implanturi pentru a putea sustine puntea.

Punte dentara fixata pe dinti naturali – puntea dentara este fixata pe dintii naturali, slefuiti în prealabil. În cazul acestui timp de lucrare protetica, exista probabilitatea ca o carie dentara sa compromita viabilitatea puntii dentare, iar mobilitatea fiziologica a dintilor naturali poate avea ca si consecinta mobilitatea lucrarii protetice.

Coroana dentara pe implanturi – coroana dentara este parte integranta a tratamentului cu implant dentar. Are ca scop restaurarea functionala si estetica a unui dinte pierdut.

Coroana dentara fixata pe dinti naturali – coroana dentara acopera partea coronara a dintelui (partea vizibila a unui dinte) atunci când dintele natural a fost profund afectat de o carie, a suferit o fractura sau un traumatism.

Încrustatii (inlay-onlay) – acopera doar o parte a coroanei dintelui si sunt recomandate în general atunci când un dinte este partial afectat de caria dentara iar obturatia dentara (plomba) nu este potrivita pentru astfel de situatii.

Lucrari protetice mobile

Proteza dentara totala – este recomandata pentru pacientii edentati (care si-au pierdut toti dintii), realizata pentru una sau ambele arcade superioara si inferioara. Proteza totala mobila trebuie îndepartata zilnic pentru realizarea igienizarii cavitatii bucale.

Proteza dentara partiala – proteza dentara partiala restaureaza unul sau mai multi dinti si poate fi îndepartata din cavitatea bucala. Este alcatuita din dinti artificiali ce au la baza un material acrilic de culoarea gingiei. Proteza este sustinuta de o structura metalica care asigura stabilitate si creste rezistenta protezei.

Gutiere de contentie – gutiera de contentie este o lucrare rigida si transparenta care se muleaza perfect pe dantura pacientului. Este folosita în urma unui tratament ortodontic atunci când dintii au tendinta de a reveni în pozitia initiala, fiind necesara o perioada de timp pentru fixarea danturii în noua pozitie.

Gutiere pentru bruxism – scrâsnitul involuntar al dintilor poate cauza probleme danturii precum tocire si fisuri ale smaltului. Acest obicei poate duce la sensibilitate dentara, dureri de cap, dureri în timpul masticatiei sau la nivelul gâtului. Gutiera pentru bruxism este o lucrare dintr-un material plastic cu duritate, flexibilitate si grosime variabile care are rolul de a împiedica dintii celor doua arcade sa mai intre în contact direct. Poate fi transparenta sau colorata si protejeaza dantura de eventuale traume, eleminând tensiunile dentare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.