Ghidul Serviciilor
Vertebromed - Cabinet Medical Bucuresti
inapoi la firma 123 vizite
Poza Acupunctura si electroacupunctura
Foto

Acupunctura se bazeaza in esenta pe ideea ca organele si functiile corpului se afla in corelatie cu anumite puncte de pe suprafata corpului, puncte stabilite aproximativ 5000 de ani in urma, care au ramas neschimbate in timp si confirmate cu metode avansate a medicinei moderne. In momentul unei dereglari a functiei unui organ intern sau a anumitor segmente a corpului, punctele corespunzatoare acestor segmente, puncte localizate pe suprafata corpului isi schimba conductibilitatea electrica in functie de gravitatea afectiunii. Actiunea asupra acestor puncte - mecanica, prin ac sau masaj punctiform, termica, chimica sau electrica - este urmata de reglarea functiei organului sau segmentului corespunzator aflat in suferinta. Experienta clinica valideaza in proportii variabile, in functie de afectiune, ideea de baza a acupuncturii.

     Proiectia intr-un punct cutanat a unei suferinte organice nu este straina nici medicinei clasice. Sunt bine cunoscute punctele dureroase din apendicita, colecistita etc.

     Medicina antica chineza nu face decat sa gaseasca pentru toate organele si functiile corpului astfel de corelatii.

     Sunt 4 mari categorii de pacienti care pot fi orientati catre un serviciu medical de tratament prin acupunctura.

     In primul rand, oamenii care sufera de diverse afectiuni, in anumite faze de evolutie, mai ales in cele initiale, unde acupunctura poate sa detina un rol de terapie complementara sau alternativa, in functie de gravitatea bolii. Exista o lista oficiala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii ( OMS ), in care sunt prezentate afectiunile cu cea mai mare adresabilitate si in care acupunctura a inregistrat efecte terapeutice certe!

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.