Ghidul Serviciilor
Vertebromed - Cabinet Medical Bucuresti
inapoi la firma 123 vizite
Poza Elongatie coloana vertebrala (decompresie vertebrala)
Foto

Elongatia coloanei vertebrale – este o tractiune in ax a diverselor segmente ale coloanei cu scopul de a micsora presiunea intervertebrala, ajutand la realinierea coloanei. 

Aceasta procedura este o manevra fizica  prin care se urmareste marirea temporara  a spatiului dintre vertebre  in scopul degajarii discurilor intervertebrale. Astfel se obtine distantarea spatiului intervertebral  (aproximativ 2,5 mm), facilitand repozitionarea corecta a segmentului tratat si avand ca finalitate un fenomen de absortie la nivelul discului intervertebral si degajarea radacinii nervului comprimat.  Majoritatea autorilor puncteaza ca scopul elongatiei este acela de a creste  spatiul intervertebral, insa durerea nu este redusa doar din aceasta cauza. Decompresia vertebrala (elongatia) este o  metoda terapeutica  ce poate fi aplicata prin intermediul unei mese multifunctionale.  Masa multifunctionala de elongatie pe care sta culcat pacientul este conectata la un calculator care primeste informatia necesara despre procesul patologic de la coloana vertebrala, iar calculatorul alege un program personalizat pentru decompresia sectorului afectat al coloanei vertebrale. 

Procesul de recuperare este rapid, inlaturand cauza procesului patologic, nu doar durerea in sine.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.