Ghidul Serviciilor
Weheal Medical - Clinica De Recuperare Medicala, Bucuresti
inapoi la firma 187 vizite
Poza Tehnologie / fizioterapie
Foto

Terapia cu laser este una dintre cele mai folosite tratamente non invazive, fara efecte secundare, cu rezultate dovedite in amelioararea si controlul durerilor acute si cronice precum si in scaderea inflamatiei.

Terapia cu laser, in anumite conditii, poate elimina riscul unei interventii chirurgicale.

Biostimularea laser determina  stimularea tuturor functiilor celulare prin exacerbarea sau inhibitia functiilor biochimice si fiziologice.  Amplitudinea este stabilita in functie de lungimea de unda si dozare.

Terapia cu laser poate fi utilizata pentru:

Terapia cu laser in fizioterapie

Terapia cu laser de mare putere este una dintre cele mai rapide si mai eficiente modalitati prin care kinetoterapeutii trebuie sa trateze durerea si inflamatia. În mod normal, laserterapia favorizeaza procesele naturale de vindecare ale organismului, creste rezistenta la infectii prin stimularea raspunsului imunitar si faciliteaza drenajul limfatic, reducând edemele.

Beneficiile terapiei cu laser

Ameliorarea durerii

Antiinflamator - Vindecare

Aceasta energie crescuta accelereaza procesele de reparare a celulei. Laserul provoaca, de asemenea, o largire a arterelor si venelor din jurul leziunii, ceea ce ajuta la îndepartarea resturilor celulare deteriorate si la cresterea nutrientilor si a oxigenului. Activitatea celulelor albe din sânge este îmbunatatita, ceea ce duce la un proces de reparare mai rapid.

De asemenea, unele molecule care cresc inflamatia sunt reduse, iar antioxidantii benefici sunt crescuti.

Repararea accelerata a tesuturilor si cresterea celulelor

Fotonii de lumina de la lasere patrund adânc în tesut si accelereaza reproducerea si cresterea celulara. Ca urmare a expunerii la lumina laser, celulele tendoanelor, ligamentelor, nervilor si muschilor sunt reparate mai repede.

Activitate vasculara îmbunatatita

Lumina laser creste formarea de noi capilare în tesutul deteriorat, ceea ce accelereaza procesul de vindecare si închide rapid ranile.

Terapia aser este deosebit de eficienta în stingerea punctelor de declansare dureroase. Este, de asemenea, o modalitate eficienta de stimulare a punctelor de acupunctura fara disconfortul asociat acului.

Lumina laser stimuleaza blocurile de colagen, ceea ce este important în vindecarea ranilor tesuturilor deteriorate. Colagenul este proteina esentiala necesara pentru a înlocui tesutul vechi sau pentru a repara leziunile. Ca urmare, laserul este eficient pe rani deschise si arsuri.

Laserul creste numarul de celule stem, ceea ce îmbunatateste vindecarea.

Laserele de mare putere se gasesc de obicei în clinicile de kinetoterapie. Durerile de gât, spate sau articulatii raspund de obicei rapid la terapia cu laser.

Laserele sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru afectiuni inflamatorii, inclusiv neuropatie periferica, tendinita, bursita si capsulita. Entorsele si leziunile repetitive ale miscarii au toate o componenta inflamatorie si pot fi tratate cu succes cu ajutorul terapiei cu laser.

Cu toate acestea, unii pacienti vor raspunde mai repede decât altii la aceasta terapie, însa rata de vindecare poate varia.

Terapia cu laser poate fi folosita ca tratament de sine statator sau cu terapie de exercitii de reabilitare.

Terapia cu laser. Contraindicatii

Terapia cu laser nu trebuie efectuata asupra afectiunilor maligne, implanturi ortopedice, stimulatoarelor cardiace, stimulatoarelor spinale sau asupra femeilor însarcinate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.