Ghidul Serviciilor
Weheal Medical - Clinica De Recuperare Medicala, Bucuresti
inapoi la firma 187 vizite
Poza Terapii prin masaj
Foto

Masajul sportiv este o terapie complementara destinata în primul rând atletilor de performanta sau persoanelor care fac miscare în mod regulat, în special exercitii fizice de o intensitate mare. Cu toate acestea, masajul sportiv este recomandat si persoanelor active, care fac sport la nivel de începator, nu doar profesionistilor.

Acesta poate fi un masaj de relaxare al muschilor suprasolicitati, cu un tonus mai mare sau de tonifiere a unei musculaturi hipotonice. Acest tip de masaj deblocheaza complexele de actina si miozina blocate la nivel muscular prin drenarea profunda a muschiului si eliberarea toxinelor în sistemul limfatic.

Tehnici folosite în masajul sportiv

Netezirea are ca efecte specifice excitarea terminatiilor nervoase senzitive ale pielii, relaxarea si calmarea locala si centrala. De asemenea, sprijinirea returului venos si limfatic spre inima, dilatarea si cresterea debitului de sânge din vasele sanguine periferice sunt alte efecte obtinute în urma acestei tehnici de masaj.

Datorita petrisajului (framântatului), kinetoterapeutul obtine accelerarea procesului de refacere a musculaturii, contribuind la accelerarea capacitatii de performanta sportiva si ameliorarea alunecarii muschiului în raport cu mediul sau.

Scuturaturile actioneaza destinzând si relaxând muschii, eliminând astfel starile de hipertonie musculara.

Cui se adreseaza masajul sportiv?

Masajul sportiv se adreseaza în special persoanelor care executa în mod regulat miscare, un efort fizic mai deosebit, atât la nivel amator, cât si la nivelul profesionist al sportivilor de performanta. Finalitatea acestuia este refacerea organismului si revenirea lui la conditii favorabile de efectuare a efortului fizic.

În perioadele pregatitoare, masajul este strâns legat de procesul de antrenament sportiv, se aplica dupa efort si urmareste câteva principii generale:

 

Tipurile de masaj sportiv:

 

 

 

Indicatii masaj sportiv:

*În masajul de antrenament, se poate folosi atât de mijloacele masajului profilactic si terapeutic cât si de mijloacele kinetoterapiei, pentru a se evita ca microtraumatismele produse în efort sa determine aparitia accidentarilor.

*În perioadele competitionale, masajul se aplica înainte de concurs prin procedee corespunzatoare si individualizate pentru depasirea crizei de adaptare, în care sportivul poate manifesta apatie, situatie în care se aplica procedee de masaj excitante.

*Febra de start, situatie în care masajul trebuie sa fie calmant si linistitor pentru nervi si decontracturant pentru muschi. Masajul poate fi aplicat usor excitant pentru mentinerea conditiei psihomotrice optime.

*Dupa concurs, în perioada de refacere, scopul masajului este înlaturarea oboselii si refacerea rapida si eficienta a organismului, în vederea pregatirii pentru concursurile ce urmeaza.

*Tehnicile de relaxare specifice masajului sportiv, produc hiperemie, ceea ce permite fibrelor musculare sa-si recapete rezervele energetice. Acest fapt, îmbunatateste elasticitatea, contractilitatea si posibilitatile functionale musculare si întârzie momentul anoxiei si acumularii de toxine.

Contraindicatiile masajului sportiv

*Acest tip de serviciu se face doar în combinatie cu Terapia cu Ventuze

*Recomandarea este sa va hidratati corespunzator înainte de terapie, cel putin 1 L de apa.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.