ISO 22000:2005 / HACCP - SISTEM DE MANAGEMENT AL SIGURANŢEI ALIMENTULUI
HACCP reprezinta abrevierea pentru "Hazard Analysis and Critical Control Point"
Avantajele implementării unui sistem de management al siguranţei alimentului:
- identificarea riscurilor securitatii alimentare;
- garantarea calităţii igienice a produselor (siguranţa alimentelor),
- contribuţii la reducerea rebuturilor şi reclamaţiilor clienţilor,
- prelungirea duratei de valabilitate a produselor,
- respectarea legislaţiei în acest domeniu;
- creşterea încrederii clienţilor şi salariaţilor în companie, în capacitatea acesteia de a realiza exclusiv produse de calitate (în mod constant),
- crearea unui avantaj competitiv,
- îmbunătăţirea continuă a practicilor referitoare la siguranţa alimentului.
Sistemul presupune identificarea, controlul şi monitorizarea punctelor critice ale proceselor (unde ar putea fi compromisă calitatea produselor alimentare).
Etapele necesare obţinerii certificatului ISO:
1. Elaborarea documentaţiei sistemului de management al siguranţei alimentului,
2. Implementarea documentaţiei elaborate,
3. Contactarea şi contractarea unui organism de certificare naţional sau internaţional.
Legislaţia nu cere ca sistemul de management implementat să fie şi certificat!!!
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.